Nieuws

KENNISMAKINGSAVOND JEUGDLEIDERS EN -TRAINERS MET DE COMMISSIE VTZ ONDERBOUW

Op uitnodiging van de commissie Voetbal Technische Zaken (VTZ) vond afgelopen maandag een kennismakingsavond met de commissie VTZ Onderbouw plaats voor alle jeugdleiders en jeugdtrainers. Deze avond bleek maar weer eens dat er grote betrokkenheid is binnen W.V.V.’34, de opkomst deze avond was groot. Het is mooi te constateren dat veel leiders en trainers betrokkenheid tonen en benieuwd zijn naar de plannen van de commissie VTZ Onderbouw.

Het was een geslaagde avond. Een avond waarop veel informatie is gedeeld. Zo werd er uitleg gegeven over de commissie VTZ Onderbouw en zijn plannen en ideeën uitgewisseld. De belangrijkste informatie willen we, aan de hand van de volgende vragen en antwoorden, graag met iedereen delen.

Wat is de VTZ onderbouw?
De VTZ staat voor VoetbalTechnischeZaken en de onderbouw bestaat bij W.V.V. ’34 vanaf 1 januari 2019 uit de JO13, JO12, JO11, JO10, JO9, JO8, JO7, JO6. De VTZ Onderbouw richt zich vooral op het spelplezier en de ontwikkeling van alle spelers in deze teams.

Hoe is de VTZ Onderbouw als onderdeel van de nieuwe verenigingsstructuur tot stand gekomen?
Begin 2018 is het bestuur van W.V.V.’34 in samenwerking met de KNVB in gesprek gegaan over de toekomst van W.V.V.’34. Tijdens de jaarvergadering in september zijn de leden hierover door voorzitter Maurice Workel geïnformeerd. Uiteindelijk is de verenigingsstructuur van W.V.V.’34 gewijzigd met ingang van 1 januari 2019. Binnen de commissie Voetbal Technische Zaken is gekozen voor een splitsing in VTZ senioren, VTZ junioren bovenbouw en VTZ junioren onderbouw.

Wie maken deel uit van de commissie VTZ onderbouw?
Roy Workel (lid VTZ onderbouw)
Marcel Tijhof (lid VTZ onderbouw)
Niels Spekreijse (lid VTZ onderbouw)
Erwin Rouweler (lid VTZ onderbouw en coördinator commissie VTZ onderbouw)
Jeroen Nijkamp (Technisch Coördinator VTZ onderbouw)

Wat mogen leiders/trainers verwachten van de commissie VTZ?
De commissie VTZ zal de leiders en trainers vooral ondersteunen in voetbaltechnische zaken tijdens de trainingen en wedstrijden. Daarbij proberen we per leeftijdscategorie doelstellingen te behalen.

Bij vragen over bijvoorbeeld de inhoud van trainingen of de coaching van pupillen, hebben leiders/trainers vanaf heden een vast aanspreekpunt per leeftijdscategorie, namelijk: 
Roy Workel                    mini’s, JO7, JO8 en JO9
Niels Spekreijse              JO10 en JO11
Marcel Tijhof                 JO12 en JO13     

Na deze uitleg werden verschillende vragen, opmerkingen en verbetersuggesties besproken. De Commissie VTZ is blij met al deze input. Het toont de betrokkenheid van leiders, trainers en andere vrijwilligers en de drive om gezamenlijk een goede jeugdopleiding neer te zetten voor onze jeugdspelers. Zij zijn tenslotte de toekomst van onze vereniging.

Het was een geslaagde en informatieve avond. Dat bleek zeker uit de vraag of dit soort avonden vaker georganiseerd kunnen worden. Inmiddels worden al voorbereiding getroffen voor thema-avonden over bijvoorbeeld het jeugdkader, een ouderavond of een welkomstavond voor ouders van onze jongste jeugd. Ook kunnen trainers en leiders deelnemen aan cursussen die georganiseerd worden door de KNVB en zijn enkele leiders al bereid om te ondersteunen bij trainingen. 

Al met al heeft het de commissie VTZ Onderbouw goed gedaan dat veel leiders en trainers bij deze avond aanwezig waren. Het is voor ons een bevestiging dat we op de goede weg zijn. Met jeugdleiders, jeugdtrainers en de andere commissies binnen W.V.V.’34 willen we samen doelgericht vooruit! Bedankt voor jullie bijdrage!

Mochten er naar aanleiding van dit artikel vragen zijn, dan kun je uiteraard contact opnemen met een van de leden van VTZ Onderbouw.

© 2019 W.V.V.'34. All Rights Reserved. Designed By MarkT-DEsign

Zoeken

Voetbalvereniging W.V.V.'34 | HENGEVELDE