Nieuws

Antwoorden scheidsrechtersvragen december

Regelmatig leggen we jullie een aantal vragen voor over spelregels van voetbal. Vragen over situaties waarmee de scheidsrechters van W.V.V.'34 regelmatig te maken krijgen. Wist jij het antwoord op de scheidsrechtsvragen van december? Hieronder de antwoorden. 

01 = D
02 = B
03 = D
04 = D
05 = D
06 = C
07 = B
08 = A
09 = D
10 = C

A.s. zaterdag oefenwedstrijd W.V.V.'34 1 tegen H.S.C.'21 2

A.s. zaterdag 11 januari zal W.V.V.'34 1 een oefenwedstrijd spelen tegen H.S.C.'21 2. 
De wedstrijd begint om 16.30 uur op sportpark Rupertserve in Hengevelde.

Supporters zijn uiteraard weer van harte welkom! 

Start trainingen jeugdteams na de winterstop

In de week van 13 januari a.s. starten de trainingen voor alle jeugdteams (met uitzondering van de JO7) weer. 

De trainingen voor de JO7 jeugdteams starten weer in de week van 20 januari a.s. en de nieuwe pupillen van W.V.V.'34 (JO7) die alleen nog trainen, starten op 3 februari a.s. met hun training. 

W.V.V.’34 2, op dit moment koploper 1e klasse, zoekt een trainer vanaf het seizoen 2020/2021

Omdat de huidige trainer van W.V.V.’34 2 na dit seizoen gaat stoppen, zoeken wij vanaf het seizoen 2020/2021 een nieuwe trainer voor dit elftal, die:

  • ambitieus is en beschikt over tactisch/technisch inzicht
  • sterk is in positief coachen tijdens training en wedstrijden
  • spelers weet te motiveren en te verbeteren
  • een teamplayer en een teambuilder is
  • samenwerkt met de trainer van het 1e elftal, ook vanwege eventuele doorstroming van spelers
  • spelers, die doorstromen vanuit de jeugd, in het team weet in te passen
  • het verenigingsbeleid respecteert

Wij bieden:
- Een mooie trainersfunctie bij een gezellige en positieve vereniging en bij een team dat ambitieus, fanatiek en prestatiegericht is
- Een arbeidsovereenkomst voor de duur van in ieder geval één seizoen
- Een bij de functie passende vergoeding
- Een leuke en goede werkomgeving

Trainingsavonden van W.V.V.’34 2 zijn de dinsdagavond en donderdagavond.

Voor nadere info neem contact op met Clemens Koster, Hoofd Voetbaltechnische Zaken, telefoonnummer 06-51023345.

W.V.V.’34 is een voetbalvereniging met een positieve cultuur en sfeer, waar prestatiegericht en recreatief voetbal met plezier hand in hand gaan. Ons 1e elftal speelt in de 3e klasse en ons 2e elftal speelt in de 1e klasse A en is op dit moment zelfs ‘herbstmeister’ in deze klasse.

 

 

Opzet nieuwjaarsreceptie slaat aan

Nieuwjaarsrecepties hebben altijd een bijzonder karakter. Tot wanneer mag je eigenlijk mensen een goed, een gelukkig of een voorspoedig nieuwjaar wensen? Wat dat betreft was de datum 3 januari een prima gekozen datum! De gezamenlijke nieuwjaarsreceptie van W.H.C, Cupido, WTC, Loopgroep Hengevelde en W.V.V.'34 leverde namelijk een meer dan volle kantine op in de kantine van W.V.V.'34 op Sportpark Rupertserve.

Na een korte aankondiging werd het officiële gedeelte gestart en tevens afgesloten met een heuse sportquiz. Deze quiz bestond uit vijf rondes, logischerwijs met vragen over de 5 aanwezige sportverenigingen en veelal over het afgelopen seizoen. De deelnemende groepen die gezamenlijk de strijd aangingen, werden na de aankondiging spontaan gevormd, hetgeen zijn uitwerking niet heeft gemist voor de rest van de avond! De sfeer zat er na de quiz dan ook goed in, er werd veelvuldig gedraaid aan het muziekrad en flink gedanst op de plaatjes die werden gedraaid door Kasper Put en Ties Nollen. 

De teamnamen van de top drie winnaars van de quiz waren:

1. Het is hier bloedheet 
2. Wine is Fine
3: The big 5 

Bron: www.wegdamnieuws.nl

Nollen oliebollentoernooi 2019

Vanmorgen stond het alom bekende Nollen oliebollentoernooi weer op de agenda, de jaarlijkse traditie voor de voetballende jeugd van W.V.V.'34 

Om 09.30 uur werd afgetrapt in sporthal de Marke door de jongste jeugd (JO7 tot en met JO9) en het toernooi werd aan het begin van de middag afgesloten door de JO12 en JO13 jeugd. Tussendoor hadden de JO10 en JO11 ook hun toernooi. 

De teams werden zoveel mogelijk gelijkwaardig gemixt en zo ontstonden er spannende wedstrijden. Na het vieren van twee dagen kerst hadden de kinderen duidelijk zin in voetballen en konden ze mooi hun energie kwijt in het toernooi!

Mooie acties werden afgewisseld met pittige, maar wel faire duels en het bleek toch ook wel dat voor zaalvoetbal nog wel andere capaciteiten nodig zijn dan voor het veldvoetbal. 

Uiteindelijk gingen de kinderen moe, maar voldaan naar de kantine van Sporthal de Marke, waar de oliebollen (beschikbaar gesteld door Bakkerij Nollen, waarvoor onze hartelijke dank!) en ranja kon worden genuttigd. 

Wij willen hierbij de spelers, leiders en het kantinepersoneel bedanken voor hun aanwezigheid, het was weer een geslaagd toernooi dankzij jullie! 

Een hele fijne jaarwisseling gewenst en tot volgend jaar! 

Commissie voetbaltechnische zaken jeugd

 

 

Nieuwjaarsgala met Quiz Night 3 januari a.s.

Ook dit jaar luiden de sportverenigingen W.V.V.'34, WHC, WTC, Cupido en Loopgroep Hengevelde gezamenlijk het nieuwe jaar in. Dit jaar voor het eerst met een nieuwjaarsgala en een Quiz Night! Een nieuwjaarsgala voor leden, sponsoren en vrijwilligers. Samen kunnen we terugkijken op een sportief jaar met een bloeiend verenigingsleven in Hengevelde. Dit was niet mogelijk geweest zonder de inzet en toewijding van onze leden, sponsoren en vrijwilligers.

Graag heffen wij met jullie het glas op het nieuwe jaar! Daarom nodigen wij jullie uit voor het nieuwjaarsgala op vrijdag 3 januari vanaf 20.00 uur in de kantine van W.V.V.'34. Aanmelden voor de Quiz Night kan diezelfde avond tot 20.30 uur. Natuurlijk zijn er leuke prijzen te winnen! Consumpties zijn deze avond 1 euro! 

Programma:
20.00 uur - Inloop en ontvangt van alle leden, sponsoren en vrijwillgers
                  Aanmelden Quiz Night mogelijk tot 20.30 uur.
20.45 uur -Start Quiz
En daarna....een afsluitende party met een muziekrad voor iedereen!

Graag tot 3 januari!

Namens de gezamenlijke besturen, W.V.V.'34, WHC, WTC, Cupido en Loopgroep Hengevelde 

Vragen over de spelregels - weet jij het antwoord?

Onlangs, tijdens de week van de scheidsrechter, maakten we al kennis met vragen over de spelregels van voetbal. Situaties waarmee ook de scheidsrechters bij onze vereniging regelmatig te maken krijgen. In de praktijk blijken de spelregels wel eens onduidelijk en regelmatig worden er veranderingen doorgevoerd. Zo maakte de KNVB bij de start van dit seizoen ook een aantal nieuwe spelregels bekend die gelden bij zowel de profs als de amateurs. Voor W.V.V.'34 reden om jullie regelmatig een aantal vragen voor te leggen. Weet jij het antwoord? 

Vraag 01.
Een aanvaller staat in buitenspelpositie op het moment van spelen. Hij beweegt zich echter richting de eigen speelhelft en ontvangt de bal als hij zich bevindt op ca. 5 meter van de middenlijn op zijn eigen speelhelft. Op welke positie zal het spel met een indirecte vrije schop hervat moeten worden?

a. Op de plaats waar de speler was op het moment dat de bal gespeeld werd.

b. Op de middenlijn.

c. Op de plaats waar de scheidsrechter affloot. 

d. Op de plaats waar de speler de bal ontving.

Vraag 02.
Terwijl de bal in het spel is gooit de keeper, vanuit zijn eigen strafschopgebied, de bal met kracht naar een tegenstander. Deze tegenstander bevindt zich buiten het speelveld op ca. 5 meter van het doel. Wat moet de scheidsrechter beslissen?

a. De keeper wordt van het speelveld gezonden vanwege een gewelddadige handeling. Het spel wordt hervat met een scheidsrechtersbal.

b. De keeper wordt van het speelveld gestuurd vanwege een gewelddadige handeling en het spel wordt hervat met een strafschop.

c. De keeper ontvangt de gele kaart vanwege onsportief gedrag en het spel wordt hervat met een indirecte vrije schop.

d. De keeper wordt van het speelveld gezonden vanwege een gewelddadige handeling en het spel wordt hervat met een indirecte vrije schop.

Vraag 03.
Welke van de vier onderstaande beweringen met betrekking tot Regel 11 – Buitenspel is correct:

a. Een speler bevindt zich in buitenspelpositie indien hij met enig deel van zijn hoofd, lichaam, voeten of armen op de helft van de tegenstander is. ( met uitzondering van de middenlijn)

b. De indirecte vrije schop voor strafbaar buitenspel wordt genomen op de plaats waar de aanvaller buitenspel stond op het moment van spelen.

c. Een tegenstander kan alleen in diens spel beïnvloed worden door een duidelijke actie van een opponent als daarbij de bal door hem wordt gespeeld.

d. In het geval van een strafbare buitenspelpositie kent de scheidsrechter een indirecte vrije schop toe op de plaats van de overtreding, ook al is dit op de eigen speelhelft van de speler.

Vraag 04.
Een speler van team A mag een strafschop nemen. De nemer maakt een schijnbeweging bij het trappen van de bal nadat de aanloop is afgerond. Tegelijkertijd begaat de keeper een overtreding. Hij komt voordat de bal is gespeeld van de doellijn af. Wat zal de scheidsrechter moeten beslissen als de bal door de keeper wordt gestopt?

a. Hij laat de strafschop overnemen, omdat beide spelers op hetzelfde moment een overtreding begaan.

b. Hij hervat het spel met een scheidsrechtersbal, omdat er door beide teams op hetzelfde moment een overtreding wordt begaan.

c. Hij kent een indirecte vrije schop toe tegen de keeper en toont hem tevens de gele kaart wegens onsportief gedrag.

d. Hij laat de strafschop overnemen en toont beide spelers de gele kaart wegens onsportief gedrag.

Vraag 05.
Een speler trapt de bal uit een vrije schop, genomen in het eigen strafschopgebied terug op zijn keeper. Deze keeper let niet op en de bal verdwijnt in het eigen doel zonder dat de bal verder door iemand is aangeraakt. Wat moet de scheidsrechter beslissen?

a. Aftrap na geldig doelpunt.

b. Vrije schop overnemen.

c. Doelschop.

d. Hoekschop.

Vraag 06.
Een teamofficial die op de bank zit van de dug-out, gooit een bidon bewust naar de scheidsrechter als deze voorbij loopt. De scheidsrechter ziet de bidon, maar weet niet wie deze gegooid heeft. Niemand van de teamofficials zegt dit gedaan te hebben. Wat moet de scheidsrechter nu beslissen?

a. De scheidsrechter kan niets doen, maar hij meldt het voorval aan de bond.

b. De scheidsrechter stuurt de teamofficial weg die het dichtst bij de bidons zit van het veld.

c. De scheidsrechter stuurt de hoofdcoach weg.

d. De scheidsrechter stuurt de aanvoerder weg.

Vraag 07.
De scheidsrechter heeft het teken voor het nemen van een strafschop gegeven en voordat de bal in het spel is, betreedt een teamgenoot van de nemer het strafschopgebied. De strafschop gaat in het doel. Wat moet de scheidsrechter beslissen?

a. Aftrap na geldig doelpunt.

b. Strafschop overnemen. Geen disciplinaire straf.

c. Indirecte vrije schop. Geen disciplinaire straf.

d. Strafschop overnemen en een gele kaart voor de inlopende speler.

Vraag 08.
Een verdediger raakt geblesseerd en verlaat tijdens het spel, zonder toestemming van de scheidsrechter, het speelveld achter de doellijn. De bal wordt uitverdedigd en de assistent-scheidsrechter neemt positie in ter hoogte van de voorlaatste verdediger. De bal wordt onderschept en er wordt een nieuwe aanval opgezet. Vlak voordat de steekpass wordt gegeven op een buitenspel staande aanvaller, betreedt de verdediger zonder toestemming van de scheidsrechter weer het speelveld. De aanvaller scoort. Wat moet de scheidsrechter beslissen?

a. Aftrap na geldig doelpunt en een gele kaart voor de verdediger die zonder toestemming het speelveld betrad.

b. Aftrap na geldig doelpunt.

c. Indirecte vrije schop voor de verdedigende partij.

d. Indirecte vrije schop voor de verdedigende partij en een gele kaart voor de verdediger die zonder toestemming het speelveld betrad.

Vraag 09.
Team A mag een hoekschop nemen. De nemer tikt de bal licht aan, waardoor deze bijna niet zichtbaar wel een beetje beweegt. Vervolgens komt een medespeler aanlopen en deze gaat met dec bal aan de voet richting doel, schiet op het doel en scoort. Hoe moet de scheidsrechter nu handelen?

a. Hij kent het doelpunt toe, want ondanks dat de bal niet duidelijk beweegt, is hij wel in het spel gebracht.

b. Hij kent het doelpunt toe, want de bal wordt geraakt en ondanks dat deze maar heel licht en bijna niet zichtbaar beweegt, is de bal wel degelijk in het spel gebracht.

c. Hij kent het doelpunt niet toe, omdat de bal niet duidelijk in het spel is gebracht en laat de hoekschop opnieuw nemen.

d. Hij kent het doelpunt niet toe, omdat de bal niet duidelijk heeft bewogen toen deze in het spel werd gebracht. Hij zal een indirecte vrije schop toekennen op de plaats waar de medespeler de bal aannam en voor de tweede maal speelde.

Vraag 10.
Nog net op de eigen speelhelft maakt een speler opzettelijk hands. Er is geen sprake van een onsportieve actie of stoppen van een veelbelovende aanval. De scheidsrechter kent alleen een directe vrije schop toe. Wanneer zal de scheidsrechter een gele kaart geven als een speler opzettelijk de bal met de hand speelt?

a. Als hij opzettelijk de bal met de hand van de doellijn slaat.

b. Als een speler de bal opzettelijk met de hand speelt krijgt hij altijd een gele kaart.

c. Als de speler door het spelen van de bal met de hand daarmee een veelbelovende aanval onderbreekt.

d. Als hij de bal onvoorzichtig met de hand speelt. 

W.V.V.'34 JO11-2 officieel kampioen!

Terwijl iedereen nu waarschijnlijk druk bezig is met de komende feestdagen, hebben wij op de valreep toch nog een kampioen te melden! W.V.V.'34 JO11-2 is namelijk gisteren officieel kampioen geworden! 

Twee weken gelden geleden gingen de leiders en spelers er al vanuit dat ze kampioen waren en hebben het toen ook al gevierd. Ze hadden waarschijnlijk een vooruitziende blik, concurrent Sportclub Rekken JO11-1 moest namelijk op dat moment nog wel een inhaalwedstrijd spelen en als zij deze zouden verliezen, was W.V.V.'34 JO11-2 officieel kampioen. Deze inhaalwedstrijd tussen Sportclub Rekken JO11-1 en TVO JO11-1 is gisteren gespeeld en de Beckummers hebben deze met 6-2 gewonnen. 

Door dit resultaat is W.V.V.'34 JO11-2 nu dus officieel kampioen! Twee gelijke spelen en de rest van de wedstrijden allemaal gewonnen, 84 doelpunten in 11 wedstrijden, dan kunnen we spreken van een zeer terechte kampioen. Zoals gezegd, hadden ze als team het kampioenschap 2 weken geleden al gevierd, maar nu zullen ze helemaal fijn de kerst ingaan en onder de boom van de welverdiende titel kunnen genieten. Spelers, leiders en trainers: van harte gefeliciteerd namens W.V.V.'34! 

Na de winterstop gaat dit team een klasse hoger spelen en wacht hen dus een nieuwe uitdaging, maar als dit team speelt met dezelfde inzet en vooral met het plezier dat ze samen uitstralen, komt dat vast helemaal goed! 

Fijne feestdagen!

W.V.V.'34 wenst iedereen hierbij alvast fijne feestdagen toe en een gezond en sportief 2020!

hoofdsponsor

Webshop kleding

kled

SECRETARIAAT W.V.V.'34

Monique Rotinklogo madebyMark Tuinte

Haaksbergerstraat 4 
7496 AX HENGEVELDE

secretaris@wvv34.nl 

Zoeken

Zoeken

Voetbalvereniging W.V.V.'34 | HENGEVELDE