Nieuws

Vriendelijk verzoek om tassen, ballen en andere spullen niet bij W.V.V.'34 in de rekken te laten liggen!

Het komt regelmatig voor dat er tassen met shirts, ballen en andere spullen, die eigendom zijn van W.V.V.'34, buiten in het rek blijven liggen. 

We willen jullie vriendelijk vragen om binnen de teams te zorgen dat de spullen meegenomen worden en de shirts en eventuele andere kleding ook gewassen worden. Als vereniging hebben we onlangs geïnvesteerd in deze nieuwe kleding en we hopen dat we hiermee voorlopig verder kunnen. Het zou dus jammer zijn als deze kleding te lang ongewassen buiten in de rekken blijft liggen en er daardoor wellicht het weer in gaat komen.

Alvast hartelijk bedankt voor de medewerking! 

Bestuur W.V.V.'34

 

 

Afmelding lidmaatschap W.V.V.'34 seizoen 2020/2021

Het huidige voetbalseizoen is nog volop bezig, maar we willen iedereen toch alvast informeren dat afmeldingen voor het volgende seizoen (2020/2021) uiterlijk voor 1 april a.s. moeten plaatsvinden. Voor eventuele afmeldingen moet het aan-/afmeldingsformulier, dat op de website te vinden is, volledig worden ingevuld. Dit ingevulde en ondertekende formulier kan per mail worden ingeleverd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je lidmaatschap en betalingen kunnen alleen op deze manier stop worden gezet.

Indien het aan-/afmeldingsformulier niet tijdig wordt ingeleverd, blijf je automatisch nog een seizoen lid en blijven de contributieverplichtingen van kracht. Vanzelfsprekend hebben te late afmeldingen ook effect op de teamindelingen voor het volgende seizoen. Dus: mocht je je willen afmelden, doe dit dan tijdig! 

W.V.V.'34 1 in extremis naar overwinning!

W.V.V.'34 1 had het gisterenmiddag lastig tegen het hardwerkende LSV dat vocht voor iedere meter. De Hengeveldenaren gingen daarin mee voor rust. Waar het normaliter van achteruit opbouwt, verzandde het voor de thee veelvuldig in het hanteren van de lange bal. In de tweede helft ging dat anders en was W.V.V.'34 de bovenliggende partij zonder echt veel te creëren. Keeper Kevin Smit was om 14.45 al zo goed als klaar, want LSV liet aanvallend weinig tot niets zien de tweede helft; Vanuit een vlijmscherpe counter ontstond de enige kans van de tweede helft voor de gasten maar Kevin hield W.V.V.'34 in de wedstrijd!

In de slotfase waren er nog kansen voor Wouter Horstink en Gijs Pierik en in de 92e minuut kwam dus de verlossende 11 meter. De jarige Wouter Horstink benutte gisterenmiddag in de extra tijd een strafschop waarmee de 1-0 alsnog op het scorebord verscheen tegen LSV uit Lonneker. In de 78e minuut miste aanvoerder Wouter Roescher nog vanaf 11 meter vanwege een handsbal. Deze penalty leek (te) gemakkelijk gegeven, dus leek op dat moment misschien wel gerechtigheid. De tweede penalty was een ander verhaal. De weg naar het doel lag open voor Horstink, maar op dat moment werd hij aan zijn arm getrokken: Strafschop en rood.

“Op basis van de tweede helft hadden we ons zelf al lang en breed moeten belonen met een paar hele grote kansen waaronder van mijzelf. Wel heerlijk om op deze manier te winnen, een mooi verjaardagscadeau haha!" aldus Wouter Horstink.

Een bijzondere start van de wedstrijd W.V.V.’34 1 tegen LSV 1 in Hengevelde. De wens van Anne Schonenborg (9 jaar) ging in vervulling. Anne wilde graag dat haar vader Rob-Jan Schonenborg nog één keer met het eerste elftal kan meedoen. Rob-Jan speelde jaren in onze selectie. Helaas maakte de spierziekte polyneuropathie een einde aan zijn sportieve voetballoopbaan. Dankzij dochter Anne waren gisteren de familie, kameraden en oud teamgenoten aanwezig voor een gezellige reünie.

Bron: www.wegdamnieuws.nl

VRAGEN OVER DE SPELREGELS - WEET JIJ HET ANTWOORD?

Tijdens de week van de scheidsrechter maakten we kennis met vragen over de spelregels van voetbal. Situaties waarmee ook de scheidsrechters bij onze vereniging regelmatig te maken krijgen. In de praktijk blijken de spelregels wel eens onduidelijk en regelmatig worden er veranderingen doorgevoerd. Zo maakte de KNVB bij de start van dit seizoen ook een aantal nieuwe spelregels bekend die gelden bij zowel de profs als de amateurs. Voor W.V.V.'34 reden om jullie regelmatig een aantal vragen voor te leggen. Weet jij het antwoord? 

01. Een aanvaller krijgt de bal toegespeeld en verliest per ongeluk in een duel met een tegenstander zijn schoen. Hij behoudt de bal en speelt ook verder. Vervolgens scoort hij na een lange rush door de bal, met nog maar één schoen aan, de keeper te passeren. De scheidsrechter kent het doelpunt toe. Is dat correct?
a. Nee, want volgens de regels moet je onmiddellijk daarna scoren of de bal spelen. Nu zat er nog behoorlijk wat tijd tussen.
b. Ja, want een speler die zijn schoen(en) of scheenbeschermer per ongeluk verliest, moet dit zo spoedig mogelijk herstellen en niet later dan de eerstvolgende keer dat de bal uit het spel gaat.
c. Nee, want de scheidsrechter had het spel moeten onderbreken en de speler moeten manen om zijn uitrusting in orde te brengen.
d. Dat mag allen als hij per ongeluk zijn scheenbeschermer verliest.

02. Een speler van team A. mag inwerpen en doet dat heel erg snel. Een speler van team B. die met een andere bal in de handen binnen het speelveld staat, gooit deze bal richting de wedstrijdbal die hij op een haar na mist. Dit heeft duidelijk invloed op het spel en de scheidsrechter fluit af. Hoe moet hij nu handelen?
a. Hij hervat het spel met een directe vrije schop op de plaats waar hij de bal geraakt zou hebben en toont de overtreder de gele kaart voor onsportief gedrag.
b. Hij laat de inworp overnemen en toont de overtreder de gele kaart voor onsportief gedrag.
c. Hij hervat met een indirecte vrije schop op de plaats waar de bal was toen de scheidsrechter affloot en toont de overtreder de gele kaart voor onsportief gedrag.
d. Hij hervat het spel met een scheidsrechtersbal en toont de overtreder de gele kaart voor onsportief gedrag.

03. Een aanvaller en een verdediger zijn in duel om de bal. Beide spelers houden elkaar vast aan het shirt. Voor de aanvaller is er sprake van een aanvallende situatie. De verdediger onderbreekt met deze actie de aanval voor zijn tegenstander. Hoe handelt de scheidsrechter in deze situatie?
a. Omdat beide spelers een overtreding van dezelfde ernst begaan (trekken shirt) laat de scheidsrechter het spel doorgaan.
b. Hij bestraft het vasthouden van de verdediger, omdat deze een aanval onderbreekt. De aanvaller houdt dan ook wel vast, maar voorkomt daarmee geen ”aanvallende” actie van de verdediger. Om tactische reden is de overtreding van de verdediger “ernstiger” en er volgt dus een directe vrije schop.
c. Omdat beide spelers aan het shirt trekken en de zwaarte van de overtreding hetzelfde is, zal de scheidsrechter het spel hervatten met een scheidsrechtersbal.
d. Omdat beide spelers aan het shirt trekken en de zwaarte van de overtreding hetzelfde is, hervat de scheidsrechter het spel met een scheidsrechtersbal en toont beide spelers de gele kaart wegens vasthouden van een tegenstander.

04. Een aanvaller bevindt zich in buitenspelpositie, als hij:
a. Zich dichter bij de doellijn van de tegenstander bevindt dan zowel de bal als de voorlaatste tegenstander met enig deel van zijn hoofd, lichaam, voeten of armen.
b. Zich met enig deel van het hoofd of lichaam op de helft van de tegenpartij bevindt of op de middenlijn.
c. Zich op gelijke hoogte bevindt met de laatste twee verdedigers.
d. Zich dichter bij de doellijn bevindt van de tegenstander dan zowel de bal als de voorlaatste tegenstander met enig deel van het hoofd, lichaam of voeten. 

05. Tijdens de wedstrijd ziet een verdediger die de bal wil koppen, dat hij waarschijnlijk niet bij kan en steunt dan vervolgens op een teamgenoot en kopt vervolgens de bal. Hij doet dat in zijn eigen strafschopgebied en onderbreekt daarmee een veel belovende aanval van de tegenpartij. Wat zal de scheidsrechter volgens de regels moeten doen?
a. Hij fluit af, toont de overtreder de gele kaart en hervat het spel met een strafschop.
b. Hij fluit af, toont de overtreder de gele kaart en hervat het spel met een scheidsrechtersbal op de plaats van de overtreding.
c. Hij fluit af, toont de overtreder de gele kaart voor onsportief gedrag en hervat het spel met een indirecte vrije schop.
d. Hij laat doorspelen, want steunen op een teamgenoot is nooit strafbaar.

06. Een aanvaller is bij de aanval van zijn team in de doelnetruimte terecht gekomen. Als hij ziet dat een medespeler de bal op het doel gaat schieten, roept hij luid naar een tegenstander: “laat gaan, die bal is voor mij”. De bal gaat in het doel. Wat zal de scheidsrechter beslissen?
a. Hij kent het doelpunt niet toe, want de aanvaller die in de netruimte staat, misleidt zijn tegenstander verbaal gedurende het spel. Hij toont hem de gele kaart wegens onsportief gedrag en hervat met een indirecte vrije schop.
b. Hij kent het doelpunt toe, want de aanvaller staat niet in het speelveld en mag stil staan in de netruimte.
c. Hij kent het doelpunt toe, want het roepen wordt niet beschouwd als ingrijpen in het spel.
d. Hij kent het doelpunt niet toe, want de aanvaller die in de netruimte staat, misleidt zijn tegenstander verbaal gedurende het spel en hervat met een indirecte vrije schop.

07. In het strafschopgebied van de tegenpartij staat een aanvaller op het moment van spelen in buitenspelpositie en beïnvloedt het spel als hij vervolgens een duel aangaat met de verdediger. De aanvaller wil de bal koppen, maar dit wordt vervolgens verhinderd doordat de verdediger daarna een overtreding begaat door zijn tegenstander vast te houden. Hoe moet de scheidsrechter nu handelen?
a. De scheidsrechter moet de ernstigste overtreding bestraffen en kent dus een strafschop toe.
b. De scheidsrechter hervat het spel met een scheidsrechtersbal, omdat zowel het buitenspel als het vasthouden bijna gelijktijdig plaatsvinden.
c. Hij hervat het spel met een scheidsrechtersbal omdat beide overtredingen even ernstig zijn.
d. Hij hervat het spel met een indirecte vrije schop wegens strafbaar buitenspel, omdat het moment van beïnvloeden er eerder was dan het vasthouden

08. Vlak voordat het eindsignaal klinkt, scoort team A. een doelpunt. De assistent-scheidsrechter heeft echter gevlagd, maar de scheidsrechter heeft dit niet gezien en loopt gezamenlijk met de spelers richting kleedkamer. De assistent-scheidsrechter loopt snel naar de leidsman en vertelt hem dat het doelpunt gescoord werd door een speler die duidelijk strafbaar buitenspel stond. De spelers van beide teams en het arbitrale kwartet waren nog op het speelveld. Wat zal de scheidsrechter nu moeten doen?
a. De scheidsrechter mag niet meer op zijn beslissing terugkomen, want hij had reeds voor einde wedstrijd gefloten.
b. De scheidsrechter komt alsnog terug op zijn foutieve beslissing, vertelt de spelers dat het doelpunt niet wordt toegekend en laat het spel nog even hervatten met een indirecte vrije schop wegens buitenspel en fluit wederom af.
c. De scheidsrechter neemt het advies van zijn assistent-scheidsrechter over en laat beide teams weten dat het doelpunt niet geldig is en begeeft zich naar zijn kleedkamer.
d. De scheidsrechter kan zijn beslissing alsnog wijzigen, ondanks dat hij al voor het einde van de wedstrijd had gefloten en het doelpunt wordt dus gewoon afgekeurd.

09. Een verdediger trapt in een duel op de rand van het doelgebied veel te hoog de bal voor het gezicht van een aanvaller weg op het moment dat de aanvaller de bal in het verlaten doel koppen. De aanvaller wordt hierbij niet geraakt, omdat de aanvaller de verdediger op datzelfde moment met beide handen wegduwde. De bal wordt door de verdediger alsnog over het eigen doel getrapt. Wat zal de beslissing van de scheidsrechter moeten zijn? Motiveer het antwoord.
a. Beide spelers begaan tegelijkertijd een overtreding. De scheidsrechter fluit af en hervat het spel met een scheidsrechtersbal.
b. De scheidsrechter fluit af, toont de verdediger de rode kaart wegens het ontnemen van een duidelijke scoringskans en laat hervatten met een indirecte vrije schop tegen de verdediger. De overtreding van de verdediger is qua sanctie de ernstigste overtreding.
c. De scheidsrechter fluit af en laat hervatten met een directe vrije schop voor de verdediger. De overtreding van de aanvaller is de ernstigste.
d. Beide overtredingen zijn even ernstig, de scheidsrechter laat doorspelen en kent een hoekschop toe in deze situatie.

10. Halverwege de helft van de verdedigende partij lopen een aanvaller en een verdediger achter de bal aan. Als zij in duel gaan om de bal te bemachtigen, komen beide spelers buiten de zijlijn terecht en daar maakt de verdediger een te late tackle zonder daarbij het gevaar of de gevolgen voor de tegenstander in ogenschouw te nemen. De bal blijft binnen de lijnen van het speelveld. Wat zal de beslissing van de scheidsrechter moeten zijn?
a. Hij hervat het spel met een scheidsrechtersbal op de plaats waar de bal het laatst geraakt werd en toont de verdediger de gele kaart.
b. Hij hervat het spel met een directe vrije schop op de zijlijn, het dichtst bij de plaats waar de overtreding gebeurde en toont de verdediger de gele kaart.
c. Hij hervat het spel met een indirecte vrije schop, omdat de overtreding buiten het speelveld plaatsvond en toont de verdediger de gele kaart.
d. Hij hervat het spel met een directe vrije schop op de zijlijn, het dichtst bij de plaats waar de overtreding plaatsvond.

Antwoorden 
1=B
2=A
3=B
4=A
5=C
6=A
7=D
8=A
9=B
10=B

W.V.V.'34 ONTVANGT LSV: "TEGENSTANDER DIE VEEL INZAKT"

W.V.V.'34 zal deze dagen nog wel even terugdenken aan het duel dat het eerder tegen LSV afwerkte en met 3-0 verloor. Extra pijnlijk maakte de nederlaag was dat LSV met 0 punten stijf onderaan stond en zelfs nog geen doelpunt had weten te maken. Hoewel het destijds in oktober een zeer geflatteerde uitslag was waren de druiven zuur voor Roy Workel en zijn mannen. Op dit moment kent W.V.V.'34 een moeilijke periode. De laatste overwinning dateert al van 8 december. Wat moet W.V.V.'34 zondag doen om aan de goed kant van de score te eindigen? Mahmoud Jaafil hierover: "We zitten op dit moment in een lastige fase. Zondag is een belangrijke wedstrijd om punten te pakken. LSV is een tegenstander die veel inzakt. We hebben ons daar donderdag op voorbereid met verschillende trainingsvormen. De groep is nagenoeg compleet op Randy na. 

Randy, hoe gaat het met je?
"Deze week was toch wel minder waar ik mijn hamstring weer kon vernemen. Gaat dus nog niet geweldig."

Stan Aarnink over de pupil van de week: "Moet ik nog geheimhouden deze week. Excuses. Zondag begrijp je waarom!” Het duel op Sportpark Rupertserve begint zondag om 14.00 uur.

Bron: www.wegdamnieuws.nl

20200301 LSV 2

W.V.V.'34 1 verliest oefenduel tegen SV Enter 1

Met het carnaval in het vooruitzicht speelden W.V.V.'34 1 en SV Enter 1 gisterenavond een oefenwedstrijd. In Hengevelde won SV Enter deze oefenwedstrijd met 0-1 en gezien het spelbeeld was dat verdiend.

De heren uit de gemeente Wierden speelden met veel overtuiging, gaven nauwelijks wat weg en waren in een groot gedeelte van de wedstrijd de bovenliggende partij.

In de eerste 20 minuten waren het overigens nog wel de gastheren die het spel dicteerden. SV Enter moest terug op de eigen helft en speelde op de counter. Daarna nam SV Enter het initiatief over en kwamen ze verdiend op 0-1. Het was Bent Wolters die na een aanval over de linkerkant met een afstandsschot de 0-1 scoorde.

In de tweede helft ging het spel gelijk op. W.V.V.'34 viel aan maar de defensie van SV Enter stond goed, speelde compact en gaf de tegenstander weinig ruimte om op te bouwen. Eindstand 0-1.

Bron: www.wegdamnieuws.nl

Twents regioteam U13 (met Maud en Tess) tegen Ado Den Haag

Afgelopen zondag speelden de meiden van het Twents regioteam U13 hun allereerste wedstrijd tegen niet de minste tegenstander; Ado Den Haag! Vanuit W.V.V.'34 spelen Maud Koster en Tess Doeschot mee in dit regioteam U13.

Er werd in 3 blokken van 25 minuten gespeeld. Ondanks de wind werd er door beide ploegen prima gevoetbald. De meiden wisten elkaar goed te vinden, terwijl zij elkaar nog niet goed kennen en van maar liefst 14 verschillende verenigingen zijn. Na in totaal 75 minuten gevoetbald te hebben was de eindstand 2-0 voor het Twents regioteam. 

Meten met een BVO en dan meteen een mooi visitekaartje afgeven, goed gedaan en op naar de volgende wedstrijden, succes Maud en Tess! 

Bron: www.facebook.com/twentsregioteam

Vanavond oefenwedstrijd W.V.V.'34 1 tegen SV Enter 1

Vanavond (donderdag 20 februari) zal W.V.V.'34 1 een oefenwedstrijd spelen tegen SV Enter 1. 
De wedstrijd begint om 20.00 uur op sportpark Rupertserve in Hengevelde.

Supporters zijn uiteraard van harte welkom! 

Aantal trainingen voor vanavond afgelast

Nadere berichtgeving met betrekking tot de trainingen van vanavond:

Vanwege de weersomstandigheden gaan de trainingen voor de JO7 tot en met JO10 niet door, de overige trainingen voor de andere teams gaan vooralsnog wel gewoon door.

Zoeken

Voetbalvereniging W.V.V.'34 | HENGEVELDE