WVV’34 wint moeizaam met 1-0 bij Buurse
dinsdag, 10 oktober 2017 23:03

WVV’34 wint moeizaam met 1-0 bij Buurse

Na het verlies van vorige week bij GFC opnieuw een uitwedstrijd, nu stond promovendus en nummer laatst Buurse op het programma. Na de blamage van Buurse tegen EMOS afgelopen week , Buurse verloor met liefst 9-0, was Buurse erop gebrand om een beter resultaat neer te zetten.

Buurse gooide van meet af aan ziel en zaligheid in de duels en de WVV’ers hadden hier zichtbaar moeite mee. Wat volgde was een rommelige eerste helft die de Hengeveldse supporters slecht kon bekoren. Aan beide zijden was er aan slechts 1 kopkans te tellen.  Tot overmaat van ramp viel Stan Aarnink na een minuut of 20 uit met een knieblessure.

Na rust werd het spel niet veel beter. De ploeg van Roy Workel kreeg het wederom nauwelijks voor elkaar om kansen te creëren en Buurse beperkte zich tot het ontregelen van het Hengeveldse spel. Het duurde tot maar liefst de 59e minuut voor WVV het Buurser doel voor het eerst echt onder vuur naam. Het schot van Hamoudi was niet scherp genoeg om de doelman te verassen. Vlak hiervoor had Buurse al wel een behoorlijke kans gehad om op voorsprong te komen. De spits kwam echter net tekort om een scherpe voorzet binnen te glijden.

Hierna kwam de wedstrijd wat meer los, niet ten minste door de inbreng van Jeffrey Bomkamp bij Buurse. De in het kampioensjaar zo makkelijk scorende spits deed direct van zich spreken. Na knullig balverlies van Martijn Baas verloor Joost ten Heggeler in de omschakeling het sprintduel en leek Bomkamp op weg naar de 1-0 voor de gastheren. Tom Pierik onderscheidde zich echter door de grote kans op voortreffelijke wijze onschadelijk te maken.

WVV werd hierna wat sterker omdat de krachten bij Buurse wegvloeiden. Nadat vervolgens Sem Kuipers zijn competitiedebuut maakte voor WVV was het Lars Aarnink die in de 78e minuut optimaal profiteerde van zwak uitverdedigen van Buurse. In het hart van de verdediging werd op 20 meter van de goal de bal blind breed gespeeld, precies in de voeten van Lars die zich niets bedacht en de bal ineens in de lange hoek achter de weifelende keeper schoof.

Om de naderende nederlaag te voorkomen begon Buurse ballen blind naar voren te pompen waaruit nog een aantal ongevaarlijke corners ontstonden. In de slotfase lukte het de thuisploeg dan toch nog om een goede kans te creëren toen Bomkamp naar binnen kapte hard inschoot. Tom liet zich echter niet verassen en ranselde de bal uit de korte hoek waarmee hij zich tot de beste man aan Hengeveldse zijde kroonde.

Op naar komende zondag, dan speelt WVV1 thuis om 14.00 uur tegen TVO.