WVV JO15-1 op titelkoers na overwinning op Neede
dinsdag, 02 mei 2017 22:57

WVV JO15-1 op titelkoers na overwinning op Neede

Afgelopen maandag stond voor WVV JO15-1 de lastige uitwedstrijd tegen Neede op het programma. Vele spelers van WVV waren op vakantie. Thomas Wegdam kwam eerder weer uit Berlijn. Barten Thijhof onderbrak zijn vakantie op Ameland. De gebroeders Stan en Mart hadden hun ouders dusdanig onder druk gezet om ook voor deze wedstrijd richting ons kikkerlandje te vliegen vanaf Lanzarote. De rest van de ploeg dacht er niet eens aan om ook maar überhaupt weg te gaan. Op Daan Tuinte en Jasper Grefte na die door de technische staf verplicht op vakantie werden gestuurd met hun familie. Kortom er heerst een gigantische goede mentaliteit in WVV JO15-1.

Knipsel1

Over naar de wedstrijd. Neede een geduchte tegenstander, het is dan ook de enige ploeg waar WVV puntverlies tegen leed. WVV begon redelijk aan de wedstrijd en kwam snel op voorsprong. Dit kwam mede door de overigens verder uitstekend keepende doelman van Neede die ruzie met de bal had en hem uiteindelijk los liet. Stijn Hogenkamp was er als de kippen bij en kon simpel scoren. Niet veel later was het weer raak. Een fraaie aanval over rechts. Het was Luuk Lentelink die een heerlijke voorzet vanaf zijn schoen liet vertrekken en deze belande bij Stijn die wederom kon scoren: 0-2. Geen vuiltje aan de lucht zo leek het.

Knipsel3

Maar Neede recht zijn rug. En trok ten aanval. Maar ook Neede werd een handje geholpen. Mart Wegdam was namelijk de hele dag wezen zwemmen en had daardoor last van zwemtenen, hierdoor raakte hij de bal die voor Lars bestemt was helemaal verkeerd en de spits van Neede kon profiteren 1-2. Niet veel later was het alweer raak . Enorm geklungel in de defensie en de gelijkmaker was daar 2-2. Neede dacht zelfs de 3-2 te maken maar doelman Lars Escher had een weergaloze redding en sloeg de bal katachtig uit zijn doel. Op slag van rust kwam WVV andermaal op voorsprong. Ditmaal was het Neede zelf die de bal in eigen doel werkte en zo konden de groen-gelen toch met een voorsprong gaan rusten.

In de rust zette de technische staf de puntje op de i. En na de rust ontstond er een heus voetbal gevecht. Neede wou koploper WVV pijn doen. Maar echt kansen kregen de zwarten niet. Ook WVV kwam maar moeilijk aan het voetballen. Er waren veel duels en strijd vond plaats op het middenveld. Tien minuten voor tijd ging Stan Wegdam met de bal aan de haal. Uiteindelijk schoot hij vanaf circa 33,4 met de bal regelrecht de kruising in. Een zo geheten wereldgoal en de marche van twee was weer daar.

Knipsel2

Na de 4-2 gaven de groen-gelen geen krimp meer en zo bleef het 4-2 tot het laatstefluitsignaal van de zeer sterk leidende scheidsrechter. Drie zeer belangrijke punten erbij voor c1.

Woensdag 10 mei reist WVV JO15-1 af naar concurrent Twenthe Goor. Met vier punten voorsprong kan de titel WVV bijna niet meer ontgaan. Mocht WVV JO15-1 uit bij Twenthe niet verliezen dan is het kampioenschap binnen. Dus komt allen woensdag 10 mei naar sportpark 't Piepwillem in Goor aan de Wheeweg.

Tot dan........