WVV'34 JO11-1 wint de bekerfinale!
zaterdag, 02 juni 2018 14:01

WVV'34 JO11-1 wint de bekerfinale!

Eindelijk, daar was ie dan, de BEKERFINALE!

In de competitie is er de laatste tijd wat zand in de machine gekomen en het loopt niet zo lekker meer. De laatste 3 wedstrijden werd er door ons team geen enkel punt gehaald. De laatste overwinning was op 25 april 2018, toen werd, in de halve finale van de beker, het team Avanti Wilskracht JO11-2 aan de kant geschoven.

Doordat tot dusver in het bekertoernooi alles was gewonnen, stonden we vol vertrouwen aan de aftrap tegen de Esch JO11-2. Geen onbekende voor ons, want in de competitie werd het onderlinge treffen in Hengevelde een 2-2 gelijkspel. De teams waren dus aan elkaar gewaagd.

Na een aftastend begin zonder grote mogelijkheden, had de Esch een licht overwicht. Het waren 2 teams die probeerden te voetballen. Na pakweg 10 minuten waren de Oldenzalers dicht bij een voorsprong, maar doelvrouw Tess redde op kat-achtige wijze. Even later was het aan de andere kant wel raak. Yme schoot een afgeslagen voorzet beheerst binnen.

Nu brak de sterkere fase van de groen-gelen aan. De aanvallers uit Oldenzaal konden de bal niet meer vasthouden waardoor de druk op het middenveld en de defensie steeds groter werd. De Esch kwam bijna niet meer van de eigen helft af en het duurde dus ook niet lang dat de 0-2 op het scorebord stond. Sepp schoot hard op doel. De bal werd licht geraakt door een verdediger en daardoor was de goallie kansloos. De blauw-gelen waren even helemaal van slag en een goed combinerend WVV had kans op 0-3, waardoor de wedstrijd voor rust al in het slot kon worden gegooid. Dat gebeurde helaas niet en na een klein onoplettendheidje maakten de Esch de 1-2 waardoor de spanning weer volledig terug was.

Je moest 100% gefocused zijn en dat gold voor beide teams. Er werd in een moordend hoog tempo gespeeld en het was de vraag hoelang dat goed zou gaan. De ruststand was 1-2 en er was nog van alles mogelijk.

De 2e helft begon ook weer in een vreselijk hoog tempo. Ties en Tijn werkten zich een slag in de rondte. Ze lieten hun directe tegenstander geen moment met rust. Maud speel een beresterke wedstrijd. Zij hoeft het hele weekend waarschijnlijk niet meer te eten, want zij vrat haar tegenstander op.

Langzaamaan kreeg WVV weer iets meer overwicht en dat resulteerde wederom in een marge van 2 doelpunten. Het was wederom een afgeslagen voorzet, maar de Esch kreeg door het druk zetten de bal niet goed weg. Lars onderschepte het projectiel en haalde verwoestend met links uit en als een granaat sloeg de bal tegen het vijandige net, 1-3. Maar de mannen uit de Boeskoolstad gaven het nog steeds niet op. Ze probeerden steeds goed voetballende aanvallen op te zetten en kwamen ze een keer langs Maud of Lars dan was daar altijd nog Tess.

Door een groot misverstand kwam de Esch toch weer terug in de wedstrijd. Even mochten ze nog hopen op een beter resultaat, maar krachten vloeiden langzaam weg uit de dappere strijders uit Oldenzaal. En toen Jurre, na een schitterende pass van Mick, kort voor het eindsignaal de 2-4 binnen schoot, was het over en uit.

Het was een mooie, spannende pot waarin WVV iets beter was en in deze wedstrijd werden de kansen beter afgemaakt. Dat was deze competitie vaak een heikel punt en heeft veel punten gekost. Maar deze wedstrijd maakt het hele jaar niet goed, maar perfect!